Vreemdgaan-Wisselleren gaat opnieuw van start!  

Heeft jouw organisatie een aanbod in het brede zorglandschap in Vlaanderen? Ondersteun je kinderen, jongeren of (jong)volwassenen? Heb je zin om de deuren van je organisatie, werking, leefgroep, … open te stellen voor leergierige professionelen?  

Maak je vacature aan vóór 11 januari 2021!  Een stappenplan met de verdere timing vind je onderaan de pagina.

Vragen? Neem contact op met je provinciale beheerder.

WAT?

Vreemdgaan is een vorm van wisselleren. Het betekent dat jij jouw job voor eventjes kan inwisselen om ergens anders mee te draaien en bij te leren.  Vreemdgaan-Wisselleren maakt dit intersectoraal mogelijk. Zo kan je uit een waaier van mogelijkheden, vacatures genaamd, kiezen waar je graag wil wisselleren.

DOEL?

Vreemdgaan-Wisselleren beoogt medewerkers te laten kennismaken met denkkaders, methodieken, procedures en de cultuur van een andere organisatie of sector. Met als doel de samenwerking tussen medewerkers, organisaties en sectoren te bevorderen en expertise te vergroten. Dit met uiteindelijke doel te komen tot een betere zorg voor de cliënt zelf.

Vreemdgaan-Wisselleren beoogt:

  • elkaar en elkaars werking diepgaander leren kennen
  • kennis en expertise uitwisselen
  • bekomen van een betere (intersectorale) samenwerking en een betere ondersteuning voor mensen in kwetsbare posities

VOOR WIE?

Medewerkers uit het geestelijke gezondheids- en welzijnslandschap die werken met kinderen, jongeren en volwassenen met een (psychische) kwetsbaarheid en hun context. Met name medewerkers uit de geestelijke gezondheidszorg, het Vlaams agentschap voor personen met een handicap, Jeugdhulp, de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Kind & Gezin, algemeen welzijnswerk, Time-Out projecten, Pleegzorg, krachtgerichte initiatieven, Huizen van het Kind, gemeenschapsinstellingen, mutualiteiten en andere eerstelijnsdiensten, … !

De sectoren en organisaties die kunnen deelnemen aan Vreemdgaan-Wisselleren verschillen per provincie. Heb je hierover vragen, stel ze aan de provinciale beheerder van jouw provincie.

HOE?

Vreemdgaan-Wisselleren bestaat uit 5 fases:

1. Opmaken van vacatures
x

In een vacature omschrijf je als gastorganisatie hoe een uitwisseling in jouw organisatie er uit ziet.

tot en met 10 januari 2021
2. Inschrijven op vacatures

Als wisselleerder kies jij – in overleg met je eigen werkgever - 3 interessante vacatures.

11 jan 21 - 21 feb 21
3. Matching

De provinciale beheerders matchen de inschrijvingen met een vacature van een gastorganisatie.

22 feb 21 - 26 feb 21
4. Het “Vreemdgaan-Wisselleren” zelf

De wisselleerder, diens werkgever (de uitzendende organisatie) en de gastorganisatie worden op de hoogte gebracht van de match. Het komt er nu op aan data  te prikken en er op uit te trekken!

maart 21 - juni 21
5. Evaluatie

De wisselleerder en gastorganisatie krijgen via mail de vraag om een evaluatie in te vullen, om zo de werking van Vreemdgaan-Wisselleren te verbeteren.

juli 21 - augustus 21